2

Tid til fordybelse

Posted by Marianne on 29. september 2015 in Unavngivet |

 

Livets veje er uransagelige, siger man. Og det kan der jo være noget om. Havde jeg vidst, hvad det ville føre til, da jeg for nøjagtig fire år siden ville undersøge, hvad der gemte sig bag ginen på Farum Hovedgade 68, havde jeg langt tidligere taget vejen op ad den grusede indkørsel. Det blev begyndelsen på et nyt og spændende kapitel i min egen historie.

Så snart jeg trådte ind i den lille butik, blev jeg tryllebundet. Jeg blev så glad for min nye kjole og mødet med Bente, at jeg hurtigt vendte tilbage, og fremover blev det stedet, hvor jeg shoppede tøj og oplevelser.

Før Bente tilbød mig en stilling, havde jeg ingen forestillinger om, at det var noget, jeg skulle. Jeg havde jo fundet min passion i skriveriet. I dag er det faktisk nøjagtig 20 måneder siden, jeg havde min første tirsdag i butikken, og for mange er det ikke lang tid, men hånden på hjertet, så er der sket så meget i mit liv, at jeg ikke kan forstå, det kan fyldes ind i 20 måneder. Undervejs fik jeg udgivet min anden roman, og en tredje er i sin spæde opstartsfase. Det kræver fokus at bygge et univers og en historie op, og det er nødvendigt, at jeg kravler helt ind i min fantasi for at give fortællingen kærlighed og liv. Dette er min passion, og jeg glæder mig til fordybelsen. Nu er det, at min tunge beslutning kommer ind i billedet. I dag bliver min sidste tirsdag i Knap Design!

Jeg har tænkt over, hvordan jeg bedst får takket alle de vidunderlige kunder, jeg har mødt i butikken, de nye kolleger, Bentes familie og ikke mindst Bente selv, uden at lyde for højtidelig. Den opgave er umulig. For det føles ærligt talt højtideligt.

Jeg har solgt tøj til voksne kvinder, men jeg har også haft en stor personlig udvikling og overvindelse: at fjerne ubehaget ved at blive fotograferet. I guder, jeg har kylet mange billeder ud gennem tiden. Da jeg mener, at livet er for kort til at lade sig begrænse af forfængelighed, takkede jeg med høj puls ja, da Bente spurgte, om jeg ville stå model i hendes tøj. Det var slet ikke dumt gjort. Oplevelserne har været uforglemmelige. Jeg har poseret i et rigtigt fotostudie og er blevet stylet af vidunderlige make-up artister og stylister. Fotografer har bedt mig danse foran deres kamera, og jeg har haft en noget udfordrende omklædning i en varevogn. Hold op det har været skægt. Og frem for alt glemte jeg helt den småtykke kone, der stod i tøjet.

DSC_9257DSC_92391-IMG_0904IMG_0905

Foruden modelarbejdet har jeg deltaget i lærerige og underholdende events, og senest var jeg med en kunde til koncert i DR. Kvinder har indviet mig i deres private projekter, og jeg har ført et hav af samtaler, der efterfølgende har fået mig til at reflektere over dette og hint. Folk har vist mig tillid. Jeg ved, hvad flere kvinder drømmer om, og de kender til mine drømme. Vi har talt tøj, mænd, børn, job og selvfølgelig litteratur. Det har været mere end berigende, og nye venskaber spirer.

Da jeg i 2011 trådte ud fra Bentes butik, troede jeg, at jeg havde mit livs dyreste kjole i posen. Det skulle i stedet vise sig at blive det billigste stykke tøj, jeg nogensinde havde investeret i. Tak for en masse skønne timer i Knap Design og til Bente, der kan langt mere end at lave lækkert tøj til voksne kvinder.

Kærlig hilsen
Marianne

2 Comments

 • Karen-Margrethe Holm Bruce siger:

  Kære Marianne.
  Du ønskes alt godt fremover. Tak for god snak og vejledning under køb af skønt gør-dig-så-glad-tøj i Bentes butik. Jeg har slugt dine to første bøger og glæder mig til den tredje og alle de kommende bøger.
  Hav det rigtig godt og håber vi ses hist og pist.
  Kærlig hilsen
  Karen-Margrethe 🙂

 • Marianne siger:

  Kære Karen-Margrethe,

  Mange tak for din søde hilsen. Det er præcis kunder som dig, der har været med til at gøre beslutningen svær. Der er så meget livsbekræftelse i at være helt tæt på virkeligheden i den smukkeste version. Tak for dine besøg i butikken om tirsdagen og enorme støtte til mit bogprojekt. Og ja, jeg graver mig jo ikke helt ned, så vi ses da sandelig hist og pist, som du så rigtigt skriver. Hav det dejligt, kære du.
  Kærlig hilsen
  Marianne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2012-2018 Mariannes tanker All rights reserved.