Om Marianne

2

1-Salon Sevilla

Goddag, mit navn er Marianne Joensen (født Nielsen). Jeg er snart 52 år og mor til to pragteksemplarer af børn på 21 og 28 år. Hvis alt går efter planen, bliver jeg gift med Torben i 2016. Jeg arbejder som forfatter og foredragsholder. Det er titlerne på visitkortet.
Og nu skal jeg fortælle jer noget om titler…

Der var en gang en mand, der spurgte, om jeg var murerarbejdsmandsdatter (læg venligst mærke til, hvordan lixtallet stiger ved murerarbejdmandsdatter). Øh, det havde jeg godt nok aldrig rigtig tænkt over, fordi min far jo bare var min far – altså en far, der havde ernæret sig selv og sin familie i 18 år som selvstændig byggeentreprenør. Efter 18-19 huse, blev han så ansat på Novo Nordisk og avancerede til forskellige lederstillinger og det med kun ganske få års skolegang. Jeg behøver næppe forklare, at min far var en meget stor begavelse. Han kunne noget med tal og kombineret med viljen til at tage fat samt en kæmpe stædighed, kunne han drive det til ufattelig meget. Min far var rigtig nok murerarbejdsmand og så utrolig meget andet …

Den unge mand, der stillede spørgsmålet, havde kun eet formål med det, og det var at sætte mig på plads. Jeg skulle vide, at jeg var ingenting. Selvom manden netop havde sat sig selv i en position som det lille menneske, følte jeg et stærkt og nyt ubehag, jeg ikke tidligere havde følt. Alle, der kendte min far, vidste jo, han var en ener.

Tyve år efter episoden, sker der noget i mit liv, der får mig til at tænke på oplevelsen. På mandens ord og på min far, som desværre ikke længere lever. Jeg bliver syg og bliver indstillet til førtidspension. Jeg bliver forvandlet til ingenting. Eller dvs. jeg er jo stadig min fars datter. Alt, hvad jeg har lært af ham og min mor, skal jeg finde frem og bruge til at redefinere mig selv. Det gør jeg så.

Jeg blomstrer. Intellektet får føde. Der kommer mange ejendommelige oplevelser og undervejs bliver der arbejdet med en fobi. En dag står jeg med et hamrende godt tilbud og investerer så hele min opsparing i en svindelsag. Jeg beslutter at slå igen ved at bruge oplevelsen i en roman. Så her starter selvstudierne ud i forfatterskab, og de fortsætter …

I dag er jeg forfatter med to romanudgivelser bag og i hvert fald endnu en foran mig. Det siges, at jeg er et naturtalent som foredragsholder. Man mærker, at jeg holder af mennesker og af at underholde. Ved sidste foredrag trillede tårerne nedad kinderne på en mand. Jeg svævede hjem og ønskede, jeg kunne holde foredrag hver dag. Selvom det kun er med en daglig skrivetid på maks 2 timer og et begrænset antal foredrag om året, så lyver visitkortet ikke. Så pas nu på med at sætte folk i bås, ikk’! Du kunne snyde dig selv for nogle oplevelser.

Husk at et godt grin er altid den bedste medicin.

Kærlige hilsener
Marianne

2 Comments

 • Inger Thye siger:

  Hej Marianne, du har mødt et af vores medlemmer hos Bente Knap, hvor I talte om muligheden for at få dig ud i vores forening og holde et foredrag. Jeg har kigget lidt på din hjemmeside og synes, det lyder som en spændende idé.
  Hvad tager du for et indlæg af ca. 1,5 t. varighed? Vi holder til på Farum Park og er ved at planlægge efterårets program.
  Venlig hilsen
  Inger Thye, formand FKE
  (se evt. mere om os på: http://www.fke-net.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2012-2018 Mariannes tanker All rights reserved.